Eureka Leuven

Rapport op CleverKids

De computer in de klas vraagt om duidelijke afspraken. Wat kan (niet), wat mag, wat moet? Ook mijn leerlingen werken natuurlijk niet altijd even ijverig. Dat is niet anders wanneer we werken op CleverKids. Bij meerkeuzevragen is gokken soms de snelste optie.

Tijdens een les waar enkele leerlingen weinig écht geoefend hadden, ging ik aan de slag met het rapport van de leerlingen in CleverKids. Zoek je klas via ‘Scholen’. Per uur of per dag of … kan je bekijken hoeveel oefeningen elk kind maakte én hoeveel procent daarvan juist was. Je kan dus eenvoudig, op een moment dat leerlingen goed of net minder goed meewerken, bekijken wat de échte cijfers zijn.

Dit rapport heb ik aan de leerlingen laten zien. Die waren uiteraard verbaasd dat ik deze resultaten kon bekijken. Ik projecteerde het rapport in de klas, en we bespraken het samen. De ene leerling maakte 20 oefeningen, en de andere 3? Maar de ene leerling had er 44% juist en de andere 100%? Wat betekent dit, en hoe kunnen we daarmee omgaan?

Met de leerlingen die te weinig gewerkt hadden in de klas, deelde ik extra oefeningen via CleverKids voor thuis. Op deze manier betrok ik ook de ouders: ze kregen feedback over hun kind (objectief, in vergelijking met de resultaten van de andere leerlingen) én ze waren aangenaam verrast dat het platform zo eenvoudig is om mee te oefenen. De leerlingen krikten zo, met succes, hun score op CleverKids op. Een win-win, dus!

Wil je de Eureka nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van onze campagnes, hulpmiddelen en nieuwste tips en tricks. Vul hieronder je mailadres in.

We kijken er alvast naar uit je te mogen inspireren!