Eureka Leuven

Voorbereiden op het nieuwe schooljaar

Bereid je kind met dyslexie of dyscalculie voor op het nieuwe schooljaar met diverse activiteiten. Elk kind is uniek, dus pas de activiteiten aan hun behoeften aan. Hier zijn enkele tips en verwijzingen om je op weg te helpen!

Tips en verwijzingen

Lees samen aan de hand van verschillende leestechnieken

Lees regelmatig samen en moedig hen aan om ook zelf te lezen. Kies boeken die aansluiten bij hun interesse en leesniveau. Zorg voor een ontspannen en ondersteunende sfeer tijdens het lezen. Bekijk ook onze studiedag rond leestechnieken: Lezen stimuleren! 

Audioboeken

Geniet van een verhaal en verbeter tegelijkertijd luistervaardigheden en woordenschat! Het luisteren naar audioboeken is een geweldige manier om toegang te krijgen tot verhalen.
Vind leesboeken via Luisterpuntbibliotheek of bereid je al voor op volgend schooljaar met ons aanbod aan schoolboeken via ADIBib.

Apps en software

Gebruik digitale tools die kinderen ondersteunen bij het lezen en schrijven. Deze tools bieden vaak functies zoals voorlezen, spellingscontrole en woordvoorspelling. Ontdek ons oefenplatform CleverKids, voor elk kind tussen 6 en 14 jaar!

Zomercursus

Bij Eureka kan je een heleboel vakantiecursussen volgen. We bieden educatieve activiteiten, begeleiding en nog veel meer. Alles wordt specifiek afgestemd op de behoeften van je kind(eren).

Schrijfoefeningen

Verbeter de schrijfvaardigheden van je kind door regelmatig oefeningen te doen. Schrijf korte verhalen, houd een dagboek bij, beantwoord een schrijfopdracht… Moedig je kind aan om creatief te zijn! Wees steeds positief en ondersteunend bij het corrigeren van fouten. Bekijk ook onze cursus rond schrijfmotorische oefeningen

Oefen fonetiek

Dyslexie gaat vaak gepaard met problemen bij het verbinden van klanken aan letters. Werk samen aan fonetische oefeningen: benoem letterklanken, oefen klanksegmentatie, combineer klanken om woorden te vormen… Er zijn websites en apps die speciaal ontworpen zijn om fonetiek te oefenen. Bij Eureka kan je aan de slag met een online cursus over het klinkerschema.

Ondersteuning en advies

Je kan altijd terecht bij Eureka voor ondersteuning en advies. We kunnen specifieke aanbevelingen doen en hulp bieden bij de voorbereiding op het nieuwe schooljaar. Aarzel niet om ons te contacteren met je vragen!

Aan de slag

Leestechnieken

Wil je jezelf verdiepen in begrijpend en technisch lezen?
Benieuwd hoe ze bij Eureka Onderwijs lezen stimuleren?
Nood aan praktische tips en tricks die het verschil maken voor leerkracht én leerling?

ADIBib

Voor leerlingen met een lees-of schrijfbeperking.
ADIBoeken en LeesVoor! klaarzetten voor volgend schooljaar? 

Zie je het boek dat op je schoolbank ligt? Dat boek hebben wij digitaal klaarstaan voor leerlingen met een beperking in de schriftelijke communicatie. Dus leerlingen die moeilijk kunnen lezen, spellen en/of schrijven.

Leer werken met ADIBib.

CleverKids

Het online oefenplatform voor elk kind tussen 6 en 14 jaar!

Vakantiecursussen

Kom je naar één van onze vakantiecursussen? Een vakantiecursus?
Dat is 4 dagen les krijgen bij Eureka. Je leert handige technieken die je helpen om de leerstof onder de knie te krijgen.

Schrijfoefeningen

RekenTrapperS werkt sterk in op het intuitief leren.
Binnen schrijfmotoriek hebben we deze visie verder uitgewerkt.
We vertrekken hierbij bij het principe van eutonie bij kinderen.

Fonetiek

Verenkelen en verdubbelen met succes? Volg dit online traject en verdiep jezelf stap voor stap in hoe je op een multisensoriële manier de spellingsregels onder de knie krijgt.

Ondersteuning en advies

Een adviesgesprek en/of diagnostisch onderzoek? Ontdek waarom je best voor Eureka kiest!
In het kort: we doen meer dan het diagnostisch onderzoek. We onderzoeken meteen welke aanpak voor je kind werkt en geven je als ouders de tools en inzichten om beter lange termijn beslissingen te maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil je de Eureka nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van onze campagnes, hulpmiddelen en nieuwste tips en tricks. Vul hieronder je mailadres in.

We kijken er alvast naar uit je te mogen inspireren!