Aanmelding

Inschrijvingsprocedure

Op basis van het aanmeldingsdossier gebeurt een eerste selectie. Als het dossier onvolledig is bv. geen intelligentieonderzoek, kan dit onderzoek in het Eureka adviescentrum of elders gebeuren. Van zodra het dossier volledig is, nodigen we ouders en kind uit voor een uitgebreid gesprek.
In het gesprek komen volgende onderwerpen aan bod:

  • Reden en noodzaak van Eureka Onderwijs.
  • Voordelen en nadelen.
  • Motivatie bij ouders en kind.
  • Emotioneel welbevinden.
  • Kans op herinstroom na 1 of 2 jaren.

Het gesprek is ook een diagnostisch onderzoek waarbij gekeken wordt naar de noden van het kind en het beste antwoord op die noden. Dit kan leiden tot een inschrijving in Eureka Onderwijs maar ook tot ondersteuning in de eigen school. Soms nemen we op voorhand contact op om te bespreken of de school wel een goede keuze is. Voor kinderen met de diagnose ADHD, autisme of ASS is ons schoolaanbod met snelle herinstroom niet altijd een antwoord op de noden van het kind.

Het gesprek wordt aangerekend als een adviesgesprek. In een aantal gevallen raden we aan te kiezen voor andere oplossingen. Wij ondersteunen dit advies dan praktisch en concreet met eventueel een individueel handelingsplan.

Als het kind afwijkt van het gewone traject, wordt dit grondig besproken.

De begaafdheidsnormen zijn VIQ (verbaal IQ) >95 voor het basisonderwijs, VIQ >100 voor het secundair onderwijs. We leggen geen basisnormen voor schoolvorderingen.
De leerlingen van het basisonderwijs sluiten zoveel mogelijk aan bij hun leeftijdsgroep.

 

Scroll naar top