Eureka Leuven

Huidige Status
Niet ingeschreven
Prijs
65
Start meteen
This module is currently closed

Werken aan executieve functies via leren leren

Elke leerling heeft nood aan het ondersteunen van de executieve functies.Vaardig worden maakt dat leerlingen beter hun schoolwerk kunnen beheren en zichzelf kunnen inschatten. Binnen Eureka Onderwijs werken we geïntegreerd aan de verschillende executieve functies tijdens de lessen Nederlands, WO en Frans. Door leren leren centraal te zetten, gaan leerlingen zichzelf bijsturen en leren om hun sterktes in de verf te zetten en zwaktes te ondersteunen.

We overlopen welke impact leerstoornissen kunnen hebben op de executieve functies en hoe je deze in de les kan ondersteunen op een haalbare manier.
We vertrekken vanuit concrete voorbeelden die je in eigen context kan toevoegen.

Binnen onze school stimuleren we de executieve functies van onze leerlingen. Ze zitten in het 2de leerjaar t.e.m. 2de middelbaar A-stroom, komen van over heel Vlaanderen en moeten leren omgaan met hun leerproblemen.

Schools functioneren is erg belangrijk voor een vlotte doorstroom in het regulier onderwijs. Daarom trainen we in het bijzonder aan de vaardigheid van het leren leren. Echter is dit niet zo eenvoudig wanneer een leerling zwakke executieve vaardigheden heeft. 

Het gaat hier steeds om een combinatie van UDL (breed inzetbare technieken), een combinatie van remediëren en compenseren (hulpmiddelen leren inzetten), sterk didactisch handelen en stoornisspecifiek ondersteunen.

Deze studiedag kost €65 incl BTW en is goed voor 2u 30min.
Je krijgt toegang tot de vorming en de presentatie.

In deze sessie zal Astrid Deblock jullie begeleiden. Als vaste titularis binnen Eureka Onderwijs heeft ze de nodige expertise rond het lesgeven aan leerlingen met (en zonder) leerstoornissen. Ze geeft voornamelijk les in de eerste graad middelbaar en het derde graad van het lager onderwijs. Hier geeft ze taalvakken, maar ook studeervakken zoals aardrijkskunde.

Door het jarenlang lesgeven aan een klas met bijzondere leernoden heeft ze de nodige kennis en vaardigheden die ze met jullie wil delen om via leren leren de executieve functies te versterken.

Wil je de Eureka nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van onze campagnes, hulpmiddelen en nieuwste tips en tricks. Vul hieronder je mailadres in.

We kijken er alvast naar uit je te mogen inspireren!