Effect school

Getuigenissen oudleerlingen:

Hoe werkt Eureka aan succes op lange termijn?

Stevige basiskennis, vaardigheden, zelfkennis

Het basisprincipe dat elke leerling dagelijks succes moet ervaren om te kunnen uitgroeien tot een persoon met zelfvertrouwen, is universeel geldig. Eureka stelt
zichzelf deze uitdaging door in te zetten op drie pijlers: basiskennis, vaardigheden en zelfkennis.

 We zien dat als we intensief inzetten op volgende aspecten, de innerlijke motivatie om te leren toeneemt. 
De leerkrachten maken actief gebruik van peer tutoring en coöperatief leren. De leerlingen leren elkaar ondervragen, elkaar uitleg geven, een andere leerling coachen, hulp aanvaarden, tips geven aan medeleerlingen, leiding nemen, … Dit alles heeft een positief effect op hun sociale vaardighedenWij stimuleren intensief gebruik van menselijke hulp. Het is belangrijk om een groot netwerk te creëren rond jezelf. Leerlingen leren zorg dragen voor zichzelf en voor elkaar. Het samenleven en samen leren in groep krijgt veel aandacht.

Zelfsturend leren

De leerlingen hebben een klasaanbod met individuele doelstellingen. Er is een grote interne klasdifferentiatie met aangepaste doelen per leerling. De leerlingen maken actief gebruik van controleboeken. Ze beschikken voor zowat elk vak over correctiesleutels waarmee ze leren werken. De zelfcontrole staat centraal. De leerkracht treedt op het moment van controle op als coach bij het zoeken en bijsturen van fouten.

Effecten op lange termijn

Resultaten enquête 2019

Getuigenissen ouders:

Enkele projecten van oud-leerlingen

Julien Steel

Julien Steel is bezig via crowdfunding om een bedrijf op te starten in Zuid-Afrika rond early childhood education. Via deze video geeft hij zelf uitleg vanuit San Francisco.

Pieter-Jan Frooninx

Pieter-Jan Frooninx bracht zijn eigen drankjes op de markt, waaronder de PJ Gin. Hij runt ondertussen een succesvolle liquor store ‘Belgian Spirits‘.

Benjamin Van Der Maas

Benjamin Van Der Maas is een actief graffiti-artiest. Op YouTube vind je filmpjes over hoe zijn projecten tot stand kwamen. Benjamin keerde in de lente van 2015 nog eens terug naar Eureka en leerde de leerlingen van het secundair enkele kneepjes van het vak. Deze workshop werd erg enthousiast onthaald!

Laura Bertrands

Laura Bertrands heeft succesvol haar master in de visuele kunsten afgerond. Laura is de creatieve duizendpoot achter Studio Berella.

Scroll naar top
Kom je naar de infoavond?

Eureka beter leren kennen? Kom naar een gratis infoavond! 

 Anny Cooreman en Lucas Hermans heten je welkom en leggen je op een heldere manier de werking van de school uit. Maak tijd voor de toekomst van je kind en leer Eureka Onderwijs kennen.
Online en met kans op vragen.
Probeer CleverKids

CleverKids geeft élk kind een leertraject op maat van hun eigen talent.
Zo garanderen wij een succesgevoel!

Waarom kom jij naar Eureka?

Welkom! Fijn dat je er bent. Verken de website of gebruik dit:

 

Ik zoek naar ondersteuning voor mijn kind:

Ik werk met kinderen als leerkracht, logo, … :

Ik wil Eureka Leuven leren kennen

Of zoek je misschien: ADIBib, CleverKids, Cirkelrekenen, infoavonden