Eureka Leuven

Eureka op je school?

Boost je school met onze aanpak!

Wil je ons aanbod 14 dagen gratis bekijken met je school?

(WERK) BOEKEN

E-LEARNING

VORMING

Waarom

VAN

NAAR

Wat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hoe

Ga je voor onze werkboeken? Kies dan je licentievorm. 
Zo krijg je onze werkboeken en CleverKids voor elk kind.

SCHOOL

KLAS

ZORG

Ga aan de slag met heel je school. Neem een licentie voor elke klas in je school. Leerjaar 1 t.e.m. 6.

Krijg toegang tot de boeken van 1 of meerdere leerjaren.

De juiste zorg voor elke leerling. Kies uit het hele aanbod 8 boeken en stel een goed remediëringstraject op.

Vanaf €900 per schooljaar

Vanaf €250 per schooljaar

Vanaf €220 per schooljaar

Het beste halen uit je personeelsvergadering? Een vorming op maat nodig rond één van onze technieken of didactieken?
Mail naar sabine.hechtermans@eurekaleuven.be.

Haal het beste uit jezelf, je leerlingen en je school

Eureka getuigt

Leerlijn:
Leerlingen stromen na 1 à 2 jaar bij Eureka door naar het gewoon onderwijs. Dit betekent dat we ze op een korte tijd moeten bijwerken en helpen naar een hoger niveau. Sommige kinderen verblijven 2 jaar op onze school waardoor de helft van de klas in september nieuw is en de andere helft de school al kent.

Dat is een grote uitdaging, want we geven dezelfde les aan een groep die uit kinderen met verschillende vaardigheden en inzichten bestaat.

Dit heeft ervoor gezorgd dat we een leerlijn (sept t.e.m. juni) hebben gemaakt. Hierin kunnen we 1,5 jaar – 2 jaar aan leerstof zien. Zo kunnnen we met deze toekomstgerichte onderwijsmanier al een groot deel van het volgende schooljaar goed voorbereiden.

 

Multisensoriële aanpak:
Bij Eureka bieden we het gewone curriculum aan, want leerlingen herintegreren in het gewoon onderwijs nadat ze bij ons vertrekken. Wij onderwijzen dus hetzelfde als andere scholen, maar op een andere manier die aangepast is aan hoe kinderen denken. Dit betekent dat we heel multisensoriëel gaan werken. We gaan dus doen, zien en horen. We spreken hiermee altijd meerdere kanalen aan. Dit werkt beter voor kinderen met en zonder leerproblemen.

 

Vaarigheden:
Als leerkracht heb je niet de tijd om alles te verbeteren van alle leerlingen. We laten de leerlingen daarom vaardigheden ontwikkelen om zichzelf te controleren en foutenanalyse te doen door de hulp van bijvoorbeeld een rekenmachine, spellingscontrole of een woordenboek.

 

Werkvorm:
In onze lessen zitten leerlingen eigenlijk zelden stil. Om de 7 minuten wisselen wij van didactische werkvorm. We gaan ervan uit dat als de leerling het nog altijd niet begrijpt na 7 minuten,  je iets anders moet doen en herhalen op een ander moment. Als we een uur hetzelfde doen, gaat dat geen effect hebben. In onze boeken merk je dus dat hetzelfde onderwerp op verschillende manieren wordt aangebracht en dat we met hetzelfde leermateriaal verschillende didactische werkvormen kunnen toepassen.

 

Motivatie:
Als leerkracht wil je kunnen inspelen op de noden van je leerlingen. Je wil vooral dat ze een effect bereiken. Leerlingen die veel faalervaringen hebben gehad met taal en rekenen, kunnen we met onze methodieken een boost geven. Wij gaan namelijk werken met getallen of woorden die horen bij de leeftijd van het kind. Door een veilige opbouw en snelle ondersteuning te bieden, zorgen we voor een hogere motivatie bij de leerling waardoor de faalangsten dalen. Hulpmiddelen kunnen bijvoorbeeld een rekenmachine zijn, maar even goed een duidelijk schema of instructiefiche. Die zitten allemaal in de boeken.

 

Netwerk:
Wij geven iedereen die met de leerling werkt alle informatie dat ze nodig hebben. Dit geldt zowel voor de logopedist, leerkracht, ouders en familieleden. Zij kunnen bijvoorbeeld allemaal op een heldere manier lezen hoe je gaat rekenen of taal aanbrengt in onze boeken. Zo werkt iedereen op dezelfde manier met het kind. Dit geeft een boost aan de de leerling en er gaat minder tijd verloren.

Wat maakt onze boeken speciaal?

 1.  Zakrekenmachine
 2.  Samenwerking
 3.  Mondelinge evaluatie
 4. Toetsen met oplossingen
 5. Herhalingsopdrachten
Toggle Inhoud
 1. Info coach = extra uitleg
 2. Stapsgewijze instructies
 3. Doelen
 1. Stappenplannen
 2. Schema’s
 3. Toekomstgericht materiaal

 

 1. Compenseerkaart
 2. Tafelvierkant

Draait op Cleverkids

CleverKids is een adaptief leerplatform dat kind en coach ondersteunt. Kinderen leren op een interactieve en innovatieve manier.

CleverKids maakt het gebruik van de computer of tablet in uw klaslokaal eenvoudig.

Wat doe je op CleverKids?
Delen: samen vlot digitaal delen van bestanden, websites, taken, etc.
en
Leren: rekenen en taal op maat van elk kind

Deel bestanden en taken op een manier die effectief en efficiënt is

Wil je de Eureka nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van onze campagnes, hulpmiddelen en nieuwste tips en tricks. Vul hieronder je mailadres in.

We kijken er alvast naar uit je te mogen inspireren!