Infoavond Eureka Onderwijs

Leer onze school kennen!

Wil je weten hoe Eureka Onderwijs werkt? Wil je onze impact leren kennen?

Neem zeker een kijkje in onze schoolbrochure. Je vindt er onze missie en visie.
(Oud-)leerlingen getuigen over het Eureka-effect.

Ontdek waarom leerlingen gemiddeld twee jaar les volgen op onze school en wat dit betekent voor hun verdere leven. 

Je kan hieronder ook een infoavond herbekijken. 

Twijfel je over onze school? Plan een kennismakingsgesprek.

Denk je dat onze school een goede match is voor je kind? Heb je nog enkele vragen?

Plan een gesprek in en wij overlopen met je hoe wij bij onze school onderzoeken of Eureka een geschikte oplossing is voor je kind en jullie gezin.

Samen met één van onze lesgevers overlopen we onze procedure en kan je vragen stellen.

 

We kijken er alvast naar uit je online te mogen ontvangen voor een korte google meet van 15 minuten.

(Oud-)leerlingen aan het woord:
Hoe maakt Eureka het verschil?

Anny en Astrid delen verhalen uit de klas en tonen technieken.

Visie & Missie, rondleiding Eureka en meer.

Eureka Onderwijs, dé school voor leerlingen met dyslexie en dyscalculie

Een stevige basis voor je toekomst!

In Eureka komen kinderen naar school. Ze zijn best verstandig. Ze zijn echter gehinderd door problemen met lezen, spellen, Frans, rekenen of leren leren. Hun zelfbeeld lijdt er onder. Waarom ben ik niet zoals iedereen? Ik moet altijd meer werken? Ik werk er toch hard voor, waarom dan geen betere punten? Ben ik dan …?

Eureka maakt al vele jaren het verschil voor deze leerlingen. Onze unieke en effectieve aanpak opende voor honderden leerlingen nieuwe en succesvolle kansen in het vervolgonderwijs. Wat maakt onze school uniek? De leerling staat centraal, de leerkracht neemt een rol als coach. De didactiek is heel sterk. Onze leerkrachten zijn sterk betrokken met het kind en de ouders. We mikken op langetermijnsucces in je leven en niet enkel in je leren. 

Denk je aan Eureka als school voor nu of later? Wil je beter begrijpen hoe we werken? Benieuwd? Volg een infoavond, doe mee aan onze oefeningen, ervaar zelf wat het is om een leerstoornis te hebben … . 

We richten ons zowel tot ouders als tot professionele begeleiders van leerlingen met leerstoornissen zoals leerkrachten, logopedisten, remedial teachers … Met concrete voorbeelden stellen we de extra’s die Eureka Onderwijs biedt voor leerlingen met leerstoornissen voor.

We illustreren hoe eigen ontwikkelde methodes het mogelijk maken zodat ook leerlingen met leerstoornissen een stevige basiskennis kunnen opbouwen. Een basiskennis die nodig is voor de verdere doorstroming binnen het onderwijs. Aan de hand van concrete oefeningen laten we ervaren hoe we efficiënte studiemethodieken inoefenen.

De stimulerende aanpak van de persoonlijkheidsontwikkeling op gebied van eigen talenten, realistisch zelfbeeld en ontwikkeling van zelfvertrouwen wordt duidelijk.

Leerlingen die passen in het profiel van Eureka maken zeer veel kans om met succes te slagen in hogere studies. Zij ervaren zelf een grote meerwaarde door naar Eureka te komen. Zij ontwikkelen meer zelfvertrouwen, studeren met meer motivatie en ontwikkelen sterkere denkvaardigheden.

Scroll naar top