Vormingen

Klaar voor een studiedag van Eureka? Schrijf jezelf of een collega in.
Voor het bestelbonnummer op de factuur mail je naar boekhouding@eurekaleuven.be.
Wij voegen dit nummer toe aan je factuur.

Inschrijven via KMO-portefeuille? Lees hier meer info.
Liever een studiedag op maat? Contacteer Sabine.

Waarin ga jij jezelf verdiepen?
Bekijk hieronder ons volledige aanbod

Aanbod 2023

We hebben een uniek aanbod aan studiedagen voor je samengesteld.
Kom naar Eureka en zie zelf hoe wij aan redelijke aanpassingen werken door in onze klas te observeren. Daarnaast kan je samen met onze leerlingen CleverKids verkennen in een unieke workshop. 

Meer weten over rekenproblemen en een geschikte aanpak? We hebben een basis webinar rond dyscalculie, maar je kan jezelf ook verdiepen in RekenTrapperS. Dit is een rekenmethode die gemaakt is om iedereen beter te doen rekenen.
Ben je veel met diagnostiek bezig? Ontdek hoe wij onze differentiaaldiagnose doen en het oudergesprek voorbereiden.

Met meer plezier en effect voor de klas en in de praktijk staan of ondersteuning bieden? Met de studiedag rond redelijke aanpassingen verdiep je jezelf in haalbare aanpassingen die het verschil maken voor vele leerlingen. Daarnaast is het essentieel om vaardig te worden in het ondersteunen van leerlingen met structuurproblemen door hen voorspellend gedrag te bieden. 

Leerlingen met leerstoornissen hun executieve functies hebben nood aan ondersteuning. We hebben een unieke studiedag gemaakt waarin we je tonen hoe je executieve functies kan stimuleren en ondersteunen via leren leren.

Tot slot willen we je ondersteunen in het aanpakken van een gesprek rond emoties die komen wanneer het leren niet vanzelf gaat. Hiervoor hebben we een uniek pakket aan gevoelskaarten ontwikkeld die een echte gespreksstarter zijn. Via een workshop op Eureka ervaar je zelf hoe wij ze gebruiken in de klas en tijdens therapie.

Komende studiedagen

Tip: elke online studiedag is ook uitgesteld te bekijken.

Opnames studiedagen = kijk op eigen tempo

Op je eigen tempo jezelf verdiepen? Dan kan met één van onze opnames. Jij krijgt toegang tot de studiedag en de bijhorende leermiddelen. Natuurlijk krijg je ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan de lesgevers.  Belangrijk om te weten: Online studiedagen zijn bij ons geen ingesproken powerpoint. We hebben een eigen opnamestudio waarmee we interactief kunnen lesgeven. We gingen in op vragen van deelnemers en tonen de materialen in actie wanneer het kan.

Lezen, taal, vreemde talenLezen stimuleren: een vernieuwde kijk op begrijpend lezen (opname)
Wil je jezelf verdiepen in begrijpend en technisch lezen? Benieuwd hoe ze bij Eureka Onderwijs lezen stimuleren? Nood aan praktische tips en tricks die het verschil maken voor leerkracht én leerling?
121,00
Spelling en taal 1ste tot 4de leerjaar | Lezen en spelling voor leerlingen met dyslexie en taalproblemen| (opname)
Wat kan je leren van Eureka Onderwijs? Hoe spoor je lees- en spellingproblemen op? Hoe pak je lees- en spellingproblemen aan? Lees hieronder meer over deze studiedag.
121,00
Spelling en taal 4de leerjaar tot einde secundair(Opname)
Verdiep je zelf in spelling en taal met langdurig effect!
65,00
Dyslexie en vreemde talen in bet secundair onderwijs (opname)
In deze studiedag gaan we dieper in op hoe je als leerkracht of logopedist goed kan omgaan met die schuld en schaamte om faalangst te voorkomen, maar vooral om leerlingen meer in hun talent te zetten.
65,00

Rekenen/wiskundeRekenTrapperS in het 1ste, 2de en 3de leerjaar (opname)
In deze studiedag komen de aspecten hoofdrekenen, efficiënt cijferen, herleidingen, getallenkennis in combinatie met decimalen, breuken en procenten en contextuele rekenvaardigheden aan bod.
121,00
RekenTrapperS in het 4de, 5de en 6de leerjaar (opname)
In deze studiedag komen de aspecten hoofdrekenen, efficiënt cijferen, herleidingen, getallenkennis in combinatie met decimalen, breuken en procenten en contextuele rekenvaardigheden aan bod.
121,00
Dyscalculie in het secundair onderwijs (opname)
In deze studiedag krijg je de nodige handvaten om leerlingen met dyscalculie te ondersteunen in het secundair onderwijs. De vorming bestaat uit twee sessies. Je leert wat dyscalculie is, hoe je het herkent en wat de do's en dont's zijn.
121,00

Online cursussen met trajecten en opnames studiedagen voor thuis, op school of in de praktijk

Leer op eigen tempo onze technieken en methoden kennen en pas onze tips en tricks toe in je school, praktijk of gewoon thuis.
Na je bestelling krijg je toegang via jouw account onder ‘Mijn lessen’.

Online cursussen met trajectMet succes woorden verenkelen en verdubbelen met de dokola-regel en het klinkerschema
Verenkelen en verdubbelen met succes? Volg dit online traject en verdiep jezelf stap voor stap in hoe je op een multisensoriële manier de spellingsregels onder de knie krijgt.
35,00
Met succes getallen lezen en schrijvenMet succes getallen lezen en schrijven
Hoe krijg je echt inzicht in getallen? Dit online traject toont het je stap voor stap. Via leuke en effectieve oefeningen kan je kinderen vlot ondersteunen in het lezen en schrijven van getallen.
35,00

Leer meteen bij via onze opnames en leertrajecten

Stap voor stap op eigen tempo inzicht, kennis en vaardigheden verwerven?

Beslis zelf wanneer je kijkt.

Liever een vorming op maat van je team?

Nood aan een vorming die je team in beweging brengt? Zin in een fijne, interactieve en praktisch toepasbare vorming? Dan is een vorming op maat van Eureka een must!

Meerdaagse opleidingen met verdieping

Verdiep jezelf en maak het verschil voor je leerlingen en je team.

Opleidingen voor scholen en logopedie.

Wil je op de hoogte blijven van zodra de opleidingen opnieuw online komen? Meld je aan op de wachtlijst.

Wat maakt een vorming van Eureka Expert zo krachtig?

Scroll naar top
Probeer CleverKids

CleverKids geeft élk kind een leertraject op maat van hun eigen talent.
Zo garanderen wij een succesgevoel!