Eureka Leuven

Effect van Eureka

Effect op lange termijn

Eureka doorloopt een actief traject om leerlingen de onderwijskansen te bieden die ze verdienen. We zien dat onze leerlingen het goed doen in hun doorstroomschool.

Onze leerlingen leren op Eureka terug hun dromen na te streven. Ze ondervinden dat ze wel degelijk heel wat in hun mars hebben, als ze maar de juiste ondersteuning inzetten. School lopen op Eureka is hard werken, vallen en weer opstaan, samen doorzetten, je zelfbeeld opbouwen, maar vooral altijd weer doorgaan, je dromen achterna.

Wat zeggen onze oud-leerlingen?

Bijna wekelijks komen oud-leerlingen over de vloer op onze school. Ze hebben elk hun eigen verhaal. Hun periode op Eureka heeft vaak een blijvende impact gehad. Ze gebruiken de technieken nog, ondersteunen zichzelf en leerden zichzelf kennen. Ze durven vooral zichzelf te zijn. 

Projecten van oud-leerlingen

Julien Steel

Julien zamelde met een crowdfunding zo een 50.000 euro in om een bedrijf op te richten in Zuid-Afrika rond early childhood education. Hiermee tracht hij de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken via onderwijs. #SimbaEdu

Pieter-Jan Frooninx

Pieter-Jan Frooninx bracht zijn eigen drankjes op de markt, waaronder de PJ Gin. Hij runt ondertussen een succesvolle liquor store ‘Belgian Spirits‘.

Benjamin Van Der Maas

Benjamin Van Der Maas is een actief graffiti-artiest. Op YouTube vind je filmpjes over hoe zijn projecten tot stand kwamen. Benjamin keerde in de lente van 2015 nog eens terug naar Eureka en leerde de leerlingen van het secundair enkele kneepjes van het vak. Deze workshop werd erg enthousiast onthaald!

Laura Bertrands

Laura Bertrands heeft succesvol haar master in de visuele kunsten afgerond. Laura is de creatieve duizendpoot achter Studio Berella

Eva Maassen

Eva Maassen studeerde Grafisch ontwerp en verdiepte zich nadien in Illustratie en Beeldverhaal. Ze illustreerde het boek “Prinses Harte” in samenwerking met Raymond De Bruyne. Opbrengsten gingen naar vzw Prinses Harte. Deze vzw brengt kleur, licht en troost in het ziekenhuis voor kinderen met kanker. Daarnaast schreef en illustreerde ze ook het kinderboek “Goedemorgen wormpje”.

Getuigenissen van ouders

Ontdek meer

Wil je de Eureka nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van onze campagnes, hulpmiddelen en nieuwste tips en tricks. Vul hieronder je mailadres in.

We kijken er alvast naar uit je te mogen inspireren!