Eureka Leuven

Tafels

Eureka heeft een specifieke methodiek rond rekenen uitgewerkt. We denken op lange termijn en zorgen ervoor dat methodieken doorheen verschillende leerjaren worden doorgetrokken. Krijg een echte boost in tafels door met RekenTrapperS te werken. We werken aan inzicht en automatiseren.

Belangrijker dan de tafels te kennen is de tafels kunnen gebruiken.

Strategieën en technieken die we inzetten om tafels aan te leren:

Tafelvierkant

Tafelvierkant gebruiken om te vermenigvuldigen

Zijn de tafels voor jou ook nog moeilijk, krijg je deze maar niet onder de knie. Dan kan je gebruik maken van een tafelvierkant. Dit zorgt ervoor dat je de uitkomst van je tafel makkelijk kan opzoeken. De video hiernaast legt je snel en eenvoudig uit hoe je het tefelverkant kan gebruiken. 

Download hier het SJABLOON: Leeg en ingevuld tafelvierkant

Speelkaarten tafel van 2

Tafel van 2 met speelkaarten en handen

Speelkaarten kan je gebruiken om je tafels te oefenen en te leren. Hoe? Heel eenvoudig, neem je speelkaarten erbij, bekijk de video hiernaast en ga aan de slag. 

Tafel van 5 herkennen

 Tafel van 5 herkennen van 0 naar 50

Tafels onder de knie krijgen, begint bij het herkennen van de tafels. De uitkomsten moet je in de juiste volgorde kunnen opsommen. Om dit op een eenvoudige manier aan te leren, kan je de video in het venster hiernaast bekijken. 

Lintmeter

Tafel van 5 op de lintmeter

Ben je op zoek naar een manier om je tafels te leren, dan is de lintmeter misschien de manier voor jou om deze te oefenen. Hoe kan je een lintmeter gebruiken bij het inoefenen van je tafels? Bekijk de video hiernaast voor een eenvoudige uitleg. 

Wil je de Eureka nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van onze campagnes, hulpmiddelen en nieuwste tips en tricks. Vul hieronder je mailadres in.

We kijken er alvast naar uit je te mogen inspireren!