Volg een infoavond:

Interesse in onze school? Kom naar de infoavond en we leggen je met plezier uit hoe onze school tewerk gaat.

Online met 20u00 als start-uur! We werken via Google Meet waardoor vragen en interactie mogelijk is. Schrijf je nu al in.

We zorgen voor een boeiende en inspirerende avond waar jij al met de nodige tips aan de slag kan.

Infoavond voor ouders van leerlingen 1ste leerjaar t.e.m. 2de middelbaar. We overlopen de werking van onze school en jij gaat nadien naar huis met praktische tips om meteen zelf aan de slag de gaan.

Hoe verloopt onze inschrijvingsprocedure?

Wij vinden het belangrijk dat er een goede match is tussen de school en de leerling. In een kort kennismakingsgesprek kom je meer te weten over onze school en kan je eventuele vragen stellen. 

Wij komen graag ook meer over de (toekomstige) leerling te weten in een uitgebreid gesprek. In dit gesprek komen volgende onderwerpen aan bod: reden en noodzaak van Eureka Onderwijs, voordelen en nadelen, motivatie bij ouders en kind, emotioneel welbevinden, kans op herinstroom na 1 of 2 jaren, …

Het gesprek is ook een diagnostisch onderzoek waarbij gekeken wordt naar de noden van het kind en het beste antwoord op die noden. Dit kan leiden tot een inschrijving in Eureka Onderwijs maar ook tot ondersteuning in de eigen school. Soms nemen we op voorhand contact op om te bespreken of de school wel een goede keuze is. Voor kinderen met de diagnose ADHD, autisme of ASS is ons schoolaanbod met snelle herinstroom niet altijd een antwoord op de noden van het kind.

Het gesprek wordt aangerekend als een adviesgesprek. In een aantal gevallen raden we aan te kiezen voor andere oplossingen. Wij ondersteunen dit advies dan praktisch en concreet met eventueel een individueel handelingsplan. Als het kind afwijkt van het gewone traject, wordt dit grondig besproken.

De begaafdheidsnormen zijn VIQ (verbaal IQ) >95 voor het basisonderwijs, VIQ >100 voor het secundair onderwijs. We leggen geen basisnormen voor schoolvorderingen. De leerlingen van het basisonderwijs sluiten zoveel mogelijk aan bij hun leeftijdsgroep.

Eureka onderwijs, dé school voor leerlingen met dyslexie en dyscalculie
Een stevige basis voor je toekomst!

In Eureka komen kinderen naar school. Ze zijn best verstandig. Ze zijn echter gehinderd door problemen met lezen, spellen, Frans, rekenen of leren leren. Hun zelfbeeld lijdt er onder. Waarom ben ik niet zoals iedereen? Ik moet altijd meer werken? Ik werk er toch hard voor, waarom dan geen betere punten? Ben ik dan …?

Eureka maakt al vele jaren het verschil voor deze leerlingen. Onze unieke en effectieve aanpak opende voor honderden leerlingen nieuwe en succesvolle kansen in het vervolgonderwijs. Wat maakt onze school uniek? De leerling staat centraal, de leerkracht neemt een rol als coach. De didactiek is heel sterk. Onze leerkrachten zijn sterk betrokken met het kind en de ouders. We mikken op langetermijnsucces in je leven en niet enkel in je leren. 

Denk je aan Eureka als school voor nu of later? Wil je beter begrijpen hoe we werken? Benieuwd? Volg een infoavond, doe mee aan onze oefeningen, ervaar zelf wat het is om een leerstoornis te hebben … . 

We richten ons zowel tot ouders als tot professionele begeleiders van leerlingen met leerstoornissen zoals leerkrachten, logopedisten, remedial teachers … Met concrete voorbeelden stellen we de extra’s die Eureka Onderwijs biedt voor leerlingen met leerstoornissen voor.

Leer onze school beter kennen

Ben je benieuwd naar de manier waarop wij lesgeven?
Klik Hier
Ons doel? Een positief zelfbeeld en terug doorstromen naar het regulier onderwijs.
Klik Hier
Vragen rond bereikbaarheid, rondleiding, kennismaking of meer info nodig?
Klik Hier
Scroll naar top