Eureka Leuven

Aanmeldingen 2023-2024:
2de leerjaar tot 6de leerjaar nog mogelijk.
1ste middelbaar volzet | 2de middelbaar mogelijk
Schrijf je in voor onze infoavond en wij houden je op de hoogte!

Kom naar onze Infoavond.

Volgende infoavond is op 23 oktober of 29 november

Op 5 juni organiseerde we een infoavond. Kon je er niet bij zijn, maar toch benieuwd? Bekijk één van onze webinars of infoavonden.

Eureka onderwijs, dé school voor leerlingen met dyslexie en dyscalculie
Een stevige basis voor je toekomst!

In onze schoolbrochure lees je onze missie en visie. Je komt er te weten hoe we een impact op leerlingen hebben. Zelfs jaren later nog!

Ervan overtuigd dat Eureka de juiste keuze is?

Hoe verloopt onze aanmeldingsprocedure?

Wij vinden het belangrijk dat er een goede match is tussen de school en de leerling. In een kort kennismakingsgesprek kom je meer te weten over onze school en kan je eventuele vragen stellen. 

Wij komen graag ook meer over de (toekomstige) leerling te weten in een uitgebreid gesprek. In dit gesprek komen volgende onderwerpen aan bod: reden en noodzaak van Eureka Onderwijs, voordelen en nadelen, motivatie bij ouders en kind, emotioneel welbevinden, kans op herinstroom na 1 of 2 jaren, …

Het gesprek is ook een diagnostisch onderzoek waarbij gekeken wordt naar de noden van het kind en het beste antwoord op die noden. Dit kan leiden tot een inschrijving in Eureka Onderwijs maar ook tot ondersteuning in de eigen school. Soms nemen we op voorhand contact op om te bespreken of de school wel een goede keuze is. Voor kinderen met de diagnose ADHD, autisme of ASS is ons schoolaanbod met snelle herinstroom niet altijd een antwoord op de noden van het kind.

Het gesprek wordt aangerekend als een adviesgesprek. In een aantal gevallen raden we aan te kiezen voor andere oplossingen. Wij ondersteunen dit advies dan praktisch en concreet met eventueel een individueel handelingsplan. Als het kind afwijkt van het gewone traject, wordt dit grondig besproken.

De begaafdheidsnormen zijn VIQ (verbaal IQ) >95 voor het basisonderwijs, VIQ >100 voor het secundair onderwijs. We leggen geen basisnormen voor schoolvorderingen. De leerlingen van het basisonderwijs sluiten zoveel mogelijk aan bij hun leeftijdsgroep.

Inschrijving 2023-2024:
Basisschool (2e t/m 6e leerjaar) nog mogelijk.
Eerste middelbaar VOLZET.
Instroom tweede middelbaar nog mogelijk.

 

Wil je meer weten over onze school?

Ben je benieuwd naar de manier waarop wij lesgeven?
Klik Hier
Ons doel? Een positief zelfbeeld en terug doorstromen naar het regulier onderwijs.
Klik Hier
Vragen rond bereikbaarheid, rondleiding, kennismaking of meer info nodig?
Klik Hier
Wil je de Eureka nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van onze campagnes, hulpmiddelen en nieuwste tips en tricks. Vul hieronder je mailadres in.

We kijken er alvast naar uit je te mogen inspireren!